De eerste date: do’s en dont’s

Je hebt je kast al minstens 5 keer overhoop gehaald om de perfecte outfit te zoeken, je hebt al nachtmerries gehad over de stomste dingen die kunnen gebeuren op je eerste date. Ja, de eerste date is best zenuwslopend.


What do I wear?

Voor vrouwen is dit denk ik de belangrijkste zaak. Je wil natuurlijk goed voor de dag komen bij je crush. Draag wat je lekker vindt zitten. Ga niet ineens op hakken lopen als je dat nog nooit eerder hebt gedaan, zo voorkom je struikelpartijen (wel leuk als je dan in de armen van je date valt J). Als je een ervaren high heel draagster bent: go for it! Zorg dat je je kunt ontspannen in de kleren die je aan hebt. Niet dat je heel de tijd perse met je benen over elkaar moet zitten omdat je rokje eigenlijk net iets te kort is.


He’s too late

Nee hè, hier ging je nachtmerrie over: hij (of zij) is te laat. Je zit al een kwartier om je heen te kijken en je wordt steeds zenuwachtiger: zal hij nog wel komen? Whatsapp hem! Vraag gewoon waar hij blijft. Misschien heeft hij vertraging met de bus of staat hij in de file. Als hij niet reageert en hij is er na 30 minuten wachten nog niet, ga dan naar huis. Hou de eer aan jezelf en maak ook geen nieuwe afspraak met hem. Jij bent blijkbaar niet belangrijk genoeg voor hem, heeft hij even pech!!


Painful silence

Het is heel normaal dat je door de zenuwen niet meer weet waar je over moet praten. Je hebt het idee dat jullie het al over alles hebben gehad en dan is het moment daar: er valt een stilte. Dit hoeft helemaal geen pijnlijke stilte te zijn, zolang jij maar ontspannen blijft zitten (of in ieder geval doet alsof je ontspannen bent). Zodra jij het idee opwekt dat je je ongemakkelijk voelt, gaat hij (of zij) zich ook ongemakkelijk voelen. Nip wat aan je drinken en je zult zien dat de stilte niet lang duurt. Voor je gevoel duurt het een eeuwigheid, maar in werkelijkheid valt dat alles mee. Probeer er achter te komen wat hij leuk vindt om te doen, misschien gaat misschien is hij een kei is in schilderen of snowboarden, you’ll never know!

Money, money, money
Help! Wie moet er nu betalen? Betaalt hij (of zij), of betaal je zelf? Of delen jullie de kosten? Probeer er tijdens je date achter te komen hoe jullie dit gaan oplossen. Als jullie de rekening vragen, kijk dan of hij gelijk zijn portemonnee pakt. Als hij dit doet kun je niks zeggen of je kunt aanbieden om ook een deel te betalen.


And then?
De date is afgelopen, maar je wil natuurlijk weten of er nog een tweede date aankomt. Vraag of hij het ook leuk heeft gevonden. Zo ja, maak een nieuwe afspraak! Je kunt natuurlijk ook Whatsappen of sms’en hoe hij (of zij) het heeft gevonden.
Het kan ook gebeuren dat de persoon in kwestie toch niet zo leuk blijkt te zijn als je zou willen. Bedank hem of haar voor de date, maar zeg erbij dat je geen verdere plannen hebt om nog een keer met hem of haar te daten.

Deze blog is ook hier te lezen!

Liefs van Tedje


Advertenties

Tags: ,

7 responses to “De eerste date: do’s en dont’s”

 1. Yara says :

  Ik had de blog al op die andere site gelezen, ontzettend leuk om te lezen :)

 2. charile says :

  Wat een leuk artikel :)

 3. bonita. says :

  Leuk om te lezen hihi!

 4. beautyforgirls says :

  Heel erg leuk geschreven.
  Liefs, xxx

 5. deijsprinses says :

  Ik ben heel blij dat dat allemaal passee is, die tijd ;)
  Tenzij ik natuurlijk plots terug alleen door het leven moet gaan.

 6. annouska says :

  Eigenlijk de standaard tips, ik had gehoopt op wat dingentjes die ik nog niet wist haha. Maar toch leuk gevonden..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: