Recept: Tagliatelleschotel met spinazie en cherrytomaten

Vandaag wil ik dit heerlijke recept met jullie delen. Het is van een recept van de Albert Heijn. Het ziet er ingewikkelder uit dan het werkelijk is, echt waar! Ik ben geen ervaren cook, dus jullie kunnen het ook! Benieuwd hoe je het moet maken? Klik dan gauw verder.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes (duobak 250 g)
  • 2 uien
  • 1 pak spinazie fijn gesneden (diepvries)
  • 1 zakje gemalen kaas belegen 30+
  • 1 zak tagliatelle
  • 1 flesje kookroom light
  • 1 bakje cherry tomaten
Geen moeilijke ingrediënten, en heel makkelijk te vinden in de supermarkt.

1. Verwarm de oven voor op 200 °C, vet daarna de ovenschaal in met een scheutje olijfolie. Snij daarna de uien in halve ringen. Als je dan toch bezig bent met snijden: snijd de tomaatjes doormidden.


2. Bak de spekjes knapperig. Dit doe je door eerst wat olijfolie in de pan te doen. Als je spekjes knapperig zijn, voeg je de uien toe. Deze bak je ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin zijn. Ik gebruikte trouwens 250 gram spekjes. 125 gram vind ik weinig voor 4 personen!



3. Voeg de spinazie toe. Roer het goed door, zo kan de spinazie ontdooien. Breng je mengsel eventueel op smaak met peper en zout. Je kunt nu de helft van het zakje kaas toevoegen aan je mengsel. Ik gebruikte geen 750 gram spinazie, maar 450 gram. Als ‘tegenprestatie’ voegde ik wat meer tagliatelle toe.
4. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking.


5. Schep de helft van de tagliatelle in de ovenschaal, daarna doe je de helft van je spinazie mengsel eroverheen. Daarna de rest van de tagliatelle en eindig met de spinazie.

6. Schenk wat kookroom over de spinazie. Strooi daarna de rest van de kaas over de laatste laag spinazie heen.

7. Leg de tomaatjes erop en voeg peper toe naar smaak.

8. Zet de schotel 15 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is. 
Voilà, ready to eat!

Ziet het er niet heerlijk uit? Dit is echt een van mijn favoriete gerechten, zo lekker en simpel om te maken!
Liefs van Tedje
Advertenties

Tags:

12 responses to “Recept: Tagliatelleschotel met spinazie en cherrytomaten”

  1. Aileen says :

    Ooh.. wat ziet dit er lekker uit!
    Ga ik zeker een keer maken(A)
    Xx

  2. Wilma says :

    Ziet er super lekker uit! Ik denk dat ik hem dit weekend even ga maken. Vind ovenschotels altijd lekker makkelijk omdat je ze van te voren al kan maken en later alleen nog maar de oven in hoeft te schuiven..

  3. Danique says :

    MMM, ziet er echt heerlijk uit, dit wil ik zeker eens gaan maken! Lijkt me helemaal niet zo moeilijk :-)

  4. Rinah says :

    Dit lijkt me echt heerlijk, ik ben namelijk dol op spinazie!

  5. beautyforgirls says :

    dat ziet er echt heerlijk uit.
    Liefs, xxx

  6. Tedje says :

    Dames: het is ook heerlijk :) hihi

  7. Kaylani says :

    Ziet er echt heerlijk uit! Denk dat ik hem eens ga maken ;)
    Kan je ipv diepvries spinazie ook gewoon spinazie uit een pot gebruiken? Vind ik lekkerder haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: