Films voor de wintermaanden

Al is het nu nog niet echt te merken, (terwijl ik dit schrijf schijnt de zon, is de lucht blauw en is het 17 graden) het wordt bijna winter! Wat is er nu fijner dan op de bank kruipen met een dekentje, een kop thee en een flink stuk chocolade (of een groot glas cola met popcorn en M&M’s natuurlijk) en genieten van een film terwijl het buiten guur en koud is? Hier heb ik een paar feel good movies op een rijtje gezet die perfect zijn om in de winter te kijken!

Valentine’s Day

Valentine’s Day is een romantische komedie met ongeveer iedere bekende Amerikaanse filmster (denk aan Ashton Kutcher, Jessica Alba, Julia Roberts, Patrick Dempsey en Anne Hathaway). De film speelt zich af rond Valentijn en er worden verschillende verhaallijnen verteld die allemaal anders zijn, maar toch heeft ongeveer iedereen een connectie met elkaar. Julia Roberts (marineofficier) komt naar huis voor haar zoontje en in het vliegtuig zit met een homoseksuele man (Bradley Cooper), die verliefd is op een football speler (Eric Dane), die er niet voor durft uit te komen dat hij homo is. Ashton Kutcher speelt een bloemist die een huwelijksaanzoek doet aan Jessica Alba, maar hij ontdekt daarna dat hij verliefd is op zijn beste vriendin (Jennifer Garner) en zo zijn er nóg meer personen in de film die allemaal een connectie met elkaar hebben. Dit is echt een ideale film om met je vriendinnen te kijken, of met je vriendje (als hij van romcoms houdt!)

Alles is Liefde 

Liefde is als Sinterklaas. Je moet erin geloven, anders wordt het niks. 

Alles is Liefde is gebaseerd op Britse film Love Actually: weer een film met verschillende koppels en verhaallijnen dus. Deze film speelt zich af rond Sinterklaas, hartstikke leuk dus. En weer kunnen we genieten van véél BN’ers: Carice van Houten, Wendy van Dijk, Paul de Leeuw, Chantal Janzen, Thomas Acda, Valerio Zeno en Marc-Marie Huijbregts.
Klaasje (Wendy van Dijk) is gescheiden van Dennis (Peter Paul Muller), want hij heeft haar bedrogen met de schooljuf, gespeeld door Chantal Janzen. Dennis wil Klaasje terug, maar zijn kansen lijken verkeken als Valerio Zeno opduikt op de begrafenis van de vader van Klaasje die Sinterklaas speelde. Klaasjes beste vriendin Simone (Anneke Blok) is getrouwd met Ted (Thomas Acda). Hij is ontslagen, maar durft dat niet te vertellen tegen Simone. Simone denkt dat Ted vreemd gaat. Badmeester Victor, gespeeld door Paul de Leeuw, gaat trouwen met begrafenisondernemer Kees (Daan Schuurmans). Kees twijfelt of hij wel wil trouwen. Victors zus Kiki (Carice van Houten) is verkoopster bij de Bijenkorf en droomt van een prins op het witte paard. Plots dreigt haar droom werkelijkheid te worden: ze ontmoet kroonprins Valentijn. Een heerlijke film met een goed staaltje acteerwerk!

Bridget Jones

Zin om te lachen? Kijk dan deze hilarische films met Renée Zellweger in de hoofdrol. Bridget is dertiger, iet wat te dik, kettingroker en ze besluit dat het anders moet. Ze wil stoppen met roken, afvallen en een man vinden met wie ze haar leven kan delen. Ze besluit een dagboek bij te houden, wat voor hele grappige scènes zorgt in de films.  Haar baas Daniel Cleaver (Hugh Grant) is een aantrekkelijke man. Ze flirt met hem, maar twijfelt. Wanneer ze zich aan haar voornemens wil houden lijkt de keuze niet zo moeilijk, maar Marc Darcy (Colin Firth) is óók wel heel erg leuk…

The Holiday

Workaholic Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse die de nogal wat problemen in haar relatie heeft. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de kerstvakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze in het leven van Iris (Kate Winslet) en nemen ze tijdelijk elkaars leven over. Iris heeft de moed opgegeven in de liefde: ze is verliefd op een man die met een ander gaat trouwen. Amanda raakt gecharmeerd van Iris knappe broer Graham (Jude Law) en Iris wordt verliefd op filmmaker Miles (Jack Black)

Wat is jullie favoriete winterfilm? 

Liefs van Tedje

Advertenties

Tags: ,

7 responses to “Films voor de wintermaanden”

 1. Eline says :

  Jouw filmsmaak is wauw :)!
  Haha, je hebt echt leuke films uitgekozen voor de wintermaanden, die we nog niet lijken te zien :)!

  Ik ben fan van je blog en je schrijfstijl! I like it!

 2. byyara says :

  Haha bridget jones is de film die ik écht elk jaar in de winter kijk! Net als Love Actually, ik hou er zo van.

 3. Peggy Timmermans Visagie says :

  Heerlijk! Ik kijk er al naar uit om lekker op de bank, onder het dekentje, met een warme choco, films te kijken!

 4. beautyforgirls says :

  Heerlijk, op de bank met warme chocolade melk een DVDtje kijken.
  Liefs, xxx

 5. Elien says :

  kheb ze allemaal gezien behalve die laatste (:
  ze zijn echt wel goed!
  x

 6. Laura says :

  Allemaal leuke films ^^ x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: