Treinverhalen #1

Ik zit vaak in de trein en dan vind ik het heerlijk om te kijken en luisteren naar andere mensen. Ik weet het, dat is niet netjes, maar soms kún je gewoon niet anders. In deze rubriek wil ik mijn ervaringen in de trein met jullie delen. 

Ik zit in de trein van Maastricht naar Tilburg. Het is maandagochtend 9 uur en dat betekent: spits. Het is redelijk druk in de trein, gelukkig zijn er nog een aantal plaatsen vrij. In de 4-zit naast me zit een stel van allebei een jaar of 55/60. De vrouw draagt een beige broek met een beige trui, typisch. Ook is ze niet al te zuinig geweest met haar parfum. De man is netjes gekleed: bermuda broek met een blauwe blouse en dito trui. Hij heeft zelfs zijn sokken gematcht met zijn outfit. Het stel komt over alsof ze rijk en hoogopgeleid zijn. Dat merk je aan hun manier van praten. Ze komen uit Amsterdam, te horen aan de kakkerige R en harde G, waarschijnlijk hebben ze een romantisch weekendje Maastricht achter de rug. De vrouw praat continu: over dingen die in de krant staan, over de Ziggo verbinding die eigenlijk toch wel goed werkt, over treinkaartjes, de politiek en zelfs Maurice de Hond komt even voorbij. Het wordt eigenlijk een beetje irritant, wat zeg ik: héél irritant. Alles wat ze vertelt komt bazig over. Dan breekt mijn klomp. De vrouw vertelt dat ze laatst in de trein zat naar Utrecht naar Peterrrr en dat er een vrouw naast haar zat die constant aan het praten was. Dat vond ze wel zó vervelend. Ze kon zich niet meer concentreren op het lezen van haar boek. Dat vond ze dus écht niet leuk. Op dat moment was ik zelf de krant aan het lezen en IK kon me niet concentreren omdat die vrouw van middelbare leeftijd continu haar man op de hoogte moest stellen van al het nieuws, terwijl hij OOK de krant aan het lezen was, dus hij wíst wat er voor nieuws in de krant stond. Zal het de leeftijd zijn?

Liefs van Tedje

Advertenties

8 responses to “Treinverhalen #1”

 1. Geanne Schutter says :

  Hoewel ik niet veel met de trein reis, kan ik me precies voorstellen hoe dit ging, haha!

  Op http://columnsvanlis.blogspot.com/2011/04/stil-maar-fossieltje.html staat ook een heel leuk stuk over een oudere dame en maar kletsen, kletsen, kletsen. Zeker de moeite waard om eens te lezen:)

 2. Danique says :

  Leuk geschreven Tedje, ik had het verhaal al van je gehoord, zulke mensen zijn echt te irritant.

 3. beautyforgirls says :

  Hahaaha, het kan aan de leeftijd liggen. Wel heel iritant.
  Liefs, xx

 4. Milady says :

  Hahaha, ja, je hoort vaak de meest rare verhalen! Ik hoorde ook een keer een heel gefrustreerd, pas getrouwd meisje praten over een ander meisje waar ze kennelijk niet zo goed mee op kon schieten. Toch grappig ;)

 5. Lauradenkt says :

  Haha grappig :P Maar ja, dat praten, daar kan je eigenlijk niks van zeggen, tenzij je in de stilte coupé zit.

 6. byyara says :

  Hahahah heerlijk he, medereizigers! Heel leuk geschreven :-) Ik vind dat ook zo irritant, van die mensen die keihard gaan zitten praten.. maar toch wil ik liever niet in een stiltecoupé zitten.. haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: